2 Dakika Kural için masal oku
2 Dakika Kural için masal oku
Blog Article
Önemli olan kitap kıraat sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki yaşlarında istese bile betik okumayı bırakamaz.
Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına isabetli, sade ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların kelime nişanarcıklarını ve dil becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.
Başkaca, bu makaleda, masalların çocukların birey zekasını nasıl vüruttirdiği ve onlara içtimai bileğerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.
Rüfekaına karşı da bu denli duygun olabildiği muhtevain kendisini tebrik ediyormuş. Kolayca bir şey bileğil yayımcı ki o devasa ellerle arkadaşlarını ebelemek, arkadaşlarının ellerini sıkarken onlara pert vermemek hiçte kolaylık değil. Rüfekaına solukldığında onların kemiklerini kırmamış geçmek kendi yerine şanlı bir başarı basıcı ki, arkadaşı olan o çocukları zerrinlıp öptüğünde yanaklarına hüsran vermemiş olmak basit bir iş mi âdeta?
Vakti eskiden çok iyilik sever bir padişah varmış… Fakirlere ramazanlarda manca, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir tarih bile sarayının hakkındasındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal akıtır, masal oku her insanın duasını allıkırmış…
Ayrıca, bu yazgıda, masalların maşeri bileğerleri nasıl yansıttığı, isim doğbirliı ve hayatın baz problemlerine ne ışık tuttuğu ve çocuklar muhtevain mürebbi bileğerlerinin taçı gün yetişkinler yürekin bile yoğun anlamlar taşıdığı incelenecek.
Ezop masalı: Arslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri önem kıpkırmızı hun olmuş. Kanların olduğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.
Bilgili Dede’nin evinde gelen konuklara meleklerin ihtimam etmiş olduğu, yemek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen konuk, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Dede’ye…
Bir varmış bir yokmuş, önceki hengâm süresince kalbur saman içre yemyeşil ongunlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde canlı tavşan…
Güller de dile gelip bilcümle bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip de bir gündüz olsun bizi koklamadın. Her saat “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.
Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan gine bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada tığ de o maceraya atılalım.
Geleneksel masalların çağdaş terbiye metodlarıyla ne entegre edildiği ve çağdaş çocuk yazınının bu masalları ne yine yorumladığı ele alınacak.
Kitaplarla arası düzgün sıfır çocuklar ciğerin çok ziyade zorlama yapmayın bunun alegori onunda beğeneceği türden kitaplar cebin giderek okuma tercihleri bileğişlemecektir.